Caldic logo

CFF Voedingsvezels voor een gezond dieet (Dutch)

Bruin en wit brood en tarwehalmen, een bron van voedingsvezels.

Vezels zijn een belangrijk onderdeel van ons dieet, omdat ze diverse gezondheidseffecten teweeg brengen. Zo verlagen vezels de cholesterolwaarden, helpen ze de darmflora op peil te houden en dragen ze bij aan een gezonde stoelgang. Het is dan ook niet voor niets dat De World Health Organization een vezelinname van 30 gram per dag binnen een gezond voedingspatroon adviseert. Met het westerse dieet wordt deze norm helaas nog niet gehaald, waardoor het toevoegen van extra voedingsvezels een oplossing biedt.

Sanacel® voedingsvezels van CFF

Caldic Ingredients is partner van het Duitse CFF, een vooraanstaande innovatieve producent van voedingsvezels. Deze lijn, de Sanacel® voedingsvezels, staat voor kwalitatief hoogwaardige ingrediënten met een uitstekende nutritionele waarde en brede functionaliteit die geschikt zijn voor vezelverrijking in voedingsmiddelen.

Ook speelt CFF met deze vezels in op de A-merken die een groeiend aantal producten met vet-, suiker-, en zoutverlaging aanbieden. Wij zien daarbij een invulling gericht op gezondere producten met clean labels en overtuigende smaak. CFF biedt hiervoor verschillende oplossingen met de Sanacel® voedingsvezels.
Verschillende soorten vezels uit de Sanacel voedingsvezellijn van CFF

Vezelblends voor bakkerijproducten

Gebleken is dat vezels een goed volume, textuur en mondgevoel in bakkerijproducten geven. Synerese-preventie, opbrengstverhoging en stabiliteitsverbetering zijn additionele voordelen van Sanacel® voedingsvezels. Bovendien zorgen ze voor een hoge water- en oliebinding en worden ze tevens ingezet als antiklontermiddel en flowing-aid.

Natuurlijk & Clean Label

De Sanacel® voedingsvezels zijn zeer zuivere producten. Ze zijn beschikbaar zonder E-nummer,  allergeenvrij als vezelconcentraat en vrij van eiwitten en gluten. Zelfs de tarwevezels zijn glutenvrij! Bovendien zijn ze kosher en halal en geschikt om te gebruiken in vegetarische en veganistische producten. De vezels zijn volledig plantaardig en passen daarmee dus uitstekend in de groeiende trend voor natuurlijke en clean label producten.

Gezondheidsvoordelen van Sanacel® vezels

 Sanacel® vezels bieden een aantal gezondheidsvoordelen. De plantaardige vezels zijn niet verteerbaar en passeren het darmstel zonder te worden opgenomen in het menselijk lichaam. Dit geeft een gevoel van verzadiging waardoor het lichaam minder behoefte heeft aan voeding en daarmee gewichtsverlies bevordert. Bovendien wordt daarmee constipatie voorkomen en de stoelgang positief beïnvloed.

Caldic biedt CFF-vezels van verschillende bronnen zoals tarwe, aardappel, bamboe, gerst,  appel en haver.  Maak nader kennis met de Sanacel vezels om te zien welke vezel het beste geschikt is voor uw toepassing. Organiseer een demonstratie met vezelsamples bij u op locatie of neem contact op met onze specialist.