Caldic logo

Manager Corporate Communication

Account Product Sales Manager Caldic Vacancies
5 June 2019

Manager Corporate Communication

the Netherlands, Rotterdam

Full time

Ad Interim – July / August 2019 – February 2020

Wij zoeken een ervaren, innovatieve en een op resultaat gerichte Manager Corporate Communciation die bijdraagt aan de profilering van Caldic’s onderscheidende ‘specialized’ identiteit: we voegen waarde toe voor onze klanten. In deze rol ontwikkel je strategische communicatieplannen en begeleidt en coördineer je projecten tot en met een succesvolle implementatie waarbij je ook sommige operationele taken op je neemt.

Je bent verantwoordelijk voor alle aspecten van corporate communicatie: organisatiecommunicatie (inclusief ic), managementcommunicatie en support van lokale marketingcommunicatie. Projecten lopen uit één van (online) marketingcampagnes tot de organisatie van beurzen en van het ontwikkelen van digitale interne werkplekken tot het managen van de merkregistratie.  

De communicatieafdeling binnen de holding opereert vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. Het team bestaat een Communicatie Manager (=interim vacature) die leiding geeft een contentspecialist en een communicatiemedewerker/events coördinator. Tevens geef je binnen het corporate beleid en stijl richting aan een aantal lokale communicatie- en contentmanagers die werkzaam zijn vanuit de verschillende landen, soms zijn dit assistentes of salescollega’s met communicatietaken. Ook geeft het team soms direct support aan lokale salescollega’s in het juist overbrengen van hun boodschap met campagnes of met het juist presenteren in presentaties en / of beurzen.

Je werkt nauw samen met andere stafleden (Director Digital, manager IT, HR, Compliance en QHSE) en overlegt regelmatig met de managing directors van de regio’s. Je rapporteert aan de CEO.

About you

Deze interim job is ter vervanging van een zwangerschapsverlof van de Manager Corporate Communication. Op operationeel vlak neem je deels werkzaamheden over van de communicatiemedewerker (die overlappend 2 maanden afwezig is). Dit vraagt dan ook om een veelzijdig, overtuigend, empathisch en enthousiast persoon die makkelijk aardt in een internationale organisatie.

-Je beschikt over HBO of WO afgeronde studierichting Marketing Communicatie/ Media.
-Je hebt 5-7 jaar ervaring in een corporate of internationale organisatie (b2b).
-Je bent strategisch en analytisch sterk maar steekt tegelijk graag de handen uit mouwen.
-Je bent een prettige en zelfverzekerde gesprekspartner, waardoor je in staat bent op alle niveaus in de organisatie te communiceren. Je past je makkelijk aan.
-Je bent oplossingsgericht (en niet bang om oplossingen te initiëren).
-Jouw werkwijze kenmerkt zich als gestructureerd en resultaatgericht. Je hebt een hands on mentaliteit en weet goed een vertaalslag te maken van high level wensen naar pragmatische oplossingen.
-Je bent zowel in staat om zowel de details in te duiken (en in details te denken) als het grotere geheel te overzien en in afweging prioriteiten te stellen.
-Je bent een zelfstarter die graag in teamverband werkt en zo ook leiding geeft.
-Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Our offer

Een markt- en ervaringsconform salaris.
Je komt te werken op een prettige werkplek in een historisch pand in het prachtige scheepvaartkwartier. Eén van de mooiste stukjes van Rotterdam, waar je tussen de middag een wandeling kunt maken in het Euromastpark of langs de Maas.
Een uitdagende functie binnen een dynamische, groeiende en ondernemende organisatie met leuke collega’s!

About us

Caldic is een full-service distributeur met een focus op de productie en distributie van basischemicaliën, specialiteiten, health care solutions, voedingsingrediënten en technische producten. In al deze activiteiten staat ons service-georiënteerde karakter centraal. Naast deze services die waarde toevoegen aan de business van onze klanten en ons uitgebreide productportfolio, bieden we in-house technologische services en logistieke oplossingen. Hiermee komen we voor iedere klant met een gepersonaliseerde oplossing en bieden we leveranciers de meest efficiënte weg naar hun markt. Momenteel werken we met ruim 1.100 medewerkers, hebben we 28 vestigingen en zijn we vertegenwoordigd in 17 landen in Europa, Azië en Noord-Amerika. Dankzij succesvolle acquisities en autonome groei maakt Caldic momenteel een sterke groei door, zowel op geografisch vlak als ook op gebied van al onze activiteiten, kennis en personeel.