Caldic logo

Account Manager Petrochemical Solvents & Oleochemicals

Working at Caldic Traineeship Microsoft AX
18 February 2019

Account Manager Petrochemical Solvents & Oleochemicals

Belgium, Hemiksem

Full time

Caldic werd opgericht in 1970 en staat voor een duurzaam business model. Een vlakke organisatie met bijhorende korte communicatielijnen tussen het management en gewaardeerde medewerkers vormen de bouwstenen van een lange termijn visie. Caldic zoekt heel specifiek naar talenten die passen in een cultuur van ondernemerschap en integriteit. Medewerkers die niet bang zijn om verantwoordelijk te zijn voor de uitvoering van ideeën, en een dynamische, frisse wind naar waarde weten te schatten. 

Caldic is een internationaal opererende chemische producent en distributeur voor farmaceutische-  en industriële- en voedings- toepassingen. De afdeling distributie, soms aangeduid als het ‘hart’ van de onderneming, verhandelt basis- en speciaal- chemicaliën. De divisie basis chemicaliën omvat 3 opererende entiteiten: ‘Vaste stoffen’, ‘Zuren & logen’ en ‘Solventen’.

 

Om de groeiplannen in de Benelux te ondersteunen is de Benelux-divisie ‘Solventen’ op zoek naar een additionele V/M Account Manager Petrochemical Solvents & oleochemicals (AMSO). Binnen deze verkoopfunctie krijg je de taak om een persoonlijke bijdrage te leveren aan de winstgevendheid van de business unit ‘Solventen’. Hiertoe kan je rekenen op de ondersteuning van een ervaren sales-, customer service-, en marketing- team en het flexibele supply chain management  van onze productie sites in NL-Amsterdam en BE-Hemiksem.

 

In deze functie ga je hoofdzakelijk in de belgische markt om klanten met nationaal- en internationaal- karakter te bewerken en rapporteer je periodiek aan de Business Unit Manager. De uitdaging in deze functie als AMSO zit hem in de veranderende dynamiek van het productportfolio en zijn veelzijdige toepassingen  anderzijds.  

 

About you

Verkopen van chemie zit in je DNA en is jouw grootste professionele drijfveer waardoor je waarde weet toe te voegen aan de business unit. Om dit te bereiken verwelkomen we mensen die beschikken over:

· Master diploma chemie met uitgesproken interesse voor organische chemie.

· Een eerste ervaring in een commerciële chemische business-to-business omgeving van 3 jaar. Solvent- en/of oleochemisch- gerelateerde business development ervaring is een voordeel. 

· Sterke commerciële communicatieve vaardigheden op verschillende functie niveau’s: productie / aankoop / management.

· Een sterk analytisch en leergierig denkvermogen.

· Een uitstekende kennis van de Nederlandse, Franse en Engelse taal in woord en geschrift.

· Een rijbewijs B.  

 

 

Our offer

In de functie van Account Manager Petrochemical Solvents & Oleochemicals (AMSO) bieden wij jou:

· Vrijheid. In een groeiende onderneming als Caldic krijg je de vrijheid om initiatief te tonen.  Door het tonen van ondernemerschap krijg je niet alleen de mogelijkheid om bij te dragen aan een succesvolle toekomst van Caldic,  maar ook aan die van jezelf.

· Vertrouwen & waardering: Wij hebben vertrouwen in jouw kennis en kunde en bieden je daarom de hierboven genoemde vrijheid. Maar ook geven wij onze blijk van waardering en vertrouwen door goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden en aandacht voor onze mensen te bieden. Een solide relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen is dan ook ons streven. 

·  Uitdaging: Doordat je een groot deel van de tijd ‘on the road’ bent bevind je je steeds in een andere setting en leer je nieuwe mensen kennen. Het is een dynamische functie in een internationaal opererende organisatie, waar - verrassend genoeg - kleine hechte teams nauw samenwerken en de lijnen kort zijn.

· Uitstekend verloningspakket en bijhorende randvoorwaarden conform de ervaring, binnen een internationaal opererende entiteit ( inclusief firmawagen en tankkaart, laptop, mobile etc … )  

 

 

 

About us

Caldic is an international distributor and producer for the chemical sector as well as for food and technical markets. We operate from 28 entities with 45 locations in 18 countries throughout Europe, Asia and North America and serve a variety of markets. Caldic is now a major player, acting as a valuable intermediary between customers and suppliers by offering services which add value to products for our customers. We provide our customers and suppliers with an extensive chemical distribution network. Thanks to our experience, we have developed knowledge of many products in various markets and applications. Our goal is to continuously improve our performance. Besides the distribution of chemical products, we place high priority on additional services for our customers. This results in logistic services, customized formulations and processes.